Dit vragen de Lotenhullenaars

25 Oktober 2023

Dit vragen de Lotenhullenaars

Wat is goed? Wat kan beter? Met deze vragen gingen we op stap in Lotenhulle.

🚲Veiliger fietsen in en rond Lotenhulle

Fietsen langs de N409 (Tieltse Steenweg) ter hoogte van Lotenhulle centrum is levensgevaarlijk. ‘Met een duidelijke fietsuggestiestrook kan de fietsveiligheid op korte termijn verhoogd worden’, zegt fractieleidster @miekeschauvliege. ‘En de signalisatie kan veel duidelijker’.
Het kruispunt Lodorp/Nevelestraat wordt vaak gebruikt door schoolgaande kinderen. Dat kan ook veel veilger. Groen wil de weg herinrichten, zodat het snelheidsregime van 30 km/u logisch wordt. Samen met de bewoners kan bekeken worden of de oversteek Nevelestraat/lodorp met lichten kan geregeld worden. 🚦


🏃‍♀️Meer zebrapaden

Er zijn meer zebrapaden nodig op plaatsen waar veel kinderen oversteken; zoals de route van school naar huis. Zeker op het kruispunt Lodorp ter hoogte van Lomolenstraat en in de Pittemstraat op hoek van het klooster is een zebrapad nodig.

 

🅿Logisch parkeren

Het parkeerbeleid moet samen mét de bewoners herbekeken worden. Zeker in Lodorp (deel tussen N409 en de Achterstraat) is de logica zoek. Er is 1 parkeerplaats waar permanent parkeren kan. Op de andere parkeerplaatsen is overal max 1u parkeren met blauwe kaart toegelaten. Dat is logisch voor de handelszaken, maar niet in de rest van de straat. Dit moet herbekeken worden, zodat de keuzes die gemaakt zijn logisch zijn. En zeker voor Lotenhullenaren die minder mobiel zijn, is parkeren dicht bij huis evident.

Met deze vragen van burgers trokken we naar de gemeenteraad van 9 oktober. Maar de meerderheid wil op deze vragen niet ingaan.

 

Luister mee naar onze voorstellen en de reactie van het bestuur.