Eerste lichting kandidaten - Mieke Schauvliege trekt de lijst

18 Juni 2012

Eerste lichting kandidaten - Mieke Schauvliege trekt de lijst

Mieke Schauvliege is lijsttrekker voor Groen Aalter. Mieke Schauvliege deed in 2000 voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd vanop de 19de plaats rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. In 2006 kreeg ze de 2de plaats en ook dan werd ze rechtstreeks verkozen. Mieke is ook politieraadslid. Ze verdiepte zich de afgelopen legislatuur vooral in ruimtelijke ordening, milieu en natuur, mobiliteit en financiën. Ze is de eerste vrouwelijke lijsttrekker van Groen Aalter. 'Samen met mensen bouwen aan een leefbare en warme toekomst voor deze en volgende generaties' is voor Mieke de drijfveer.Mieke is 39 jaar, ambtenaar, getrouwd met Koen Martens en moeder van Marte en Anna.

 

Seppe Santens en Liesbet Denys op nummer 2 en 3.

Seppe Santens is het jongste gemeenteraadslid van Groen Aalter. Hij werd in 2006 voor het eerst verkozen. Seppe volgt dossiers rond jeugd, cultuur, sport, mobiliteit en de werking van de gemeenteraad op. "Ik wil graag meewerken aan een nog mooier en bruisender Aalter. Voor mij zijn onze Groene voorstellen daarbij vaak gewoon een kwestie van gezond verstand."

Seppe is 29 jaar, ambtenaar, woont samen met Kim en is trotse vader van Ida.

Liesbet Denys is onze kandidaat uit Maria-Aalter. Liesbet is sinds 2000 actief bij Groen en zetelde 18 maanden in de gemeenteraad. Sinds 2007 is Liesbet OCMW-raadslid en lid van het Vast Bureau. In 2010 werd zij ook voorzitter van Groen Aalter. "Ik stapte in de Aalterse politiek omdat ik engagement belangrijk vind en omdat ik mijn dorp mee wil vormgeven."

Liesbet is 39 jaar, maatschappelijk assistent, getrouwd met Jan Van Doorsselaere en moeder van Louis en Eunique.

 

Groen Aalter trekt op eigen kracht en met een positief programma naar de kiezer

Het is goed leven in Aalter, daar twijfelt niemand aan. Maar worden de Aalterse troeven in Aalter wel goed uitgespeeld? Groen Aalter vindt van niet en werkt aan een programma dat deze troeven beter uitspeelt.

In september leggen we een doordacht, vernieuwend en realistisch verkiezingsprogramma voor. We willen ons richten op een toekomst op maat van Aalter, met een evenwicht tussen groei en leefbaarheid, waarbij de mens en zijn welzijn centraal staan. We gaan daarbij voor betaalbaar wonen, duurzame mobiliteit met gezellige en veilige dorpsstraten, een bruisend vrijetijdsleven en behoud van open ruimte en publieke ruimte op maat van kinderen en ouderen.

Net als de afgelopen 30 jaar zal Groen Aalter zich ook de komende jaren blijven inzetten op deze belangrijke thema's voor Aalter, want er ligt nog veel werk voor de boeg.

We trekken in oktober met 25 kandidaten naar de kiezer, waarvan we nu al enkele gezichten prijsgeven. Het zijn vrouwen en mannen, jong en oud uit Aalter en haar deelgemeentes die hun schouders onder Groen Aalter willen zetten. De toekomst is verzekerd.

Liza Smessaert (23) uit Aalter - winkelbediende

Joris Willaert (77) uit Bellem - gepensioneerd

Piet Smessaert (54) uit Aalter - onderwijzer

Serge Smets (64) Poeke- gepensioneerd

Dirk Heyndrickx (51) uit Aalter - schooldirecteur

Marleen Defruyt (45) uit Aalterbrug - wetenschapper

Patrick Bleyenberg (51) uit Aalter - HR manager

Rob De Winter (65) uit Aalter - informatica consultant.

 

Je ziet, we zijn klaar voor 14 oktober.

 

Meer info: [email protected] -0479/344017