Groen Aalter bedankt treinreizigers op 'Valentrein'

14 Februari 2019

Groen Aalter bedankt treinreizigers op 'Valentrein'

Net als de voorbije jaren doopte Groen vandaag Valentijn om tot Valentrein. Met een ludieke actie wilden we alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk nemen, een hart onder de riem steken. Vanmorgen bedankte Groen Aalter alle pendelaars in het station Aalter met een speciaal Valentreinskaartje.

 

"De cijfers van zowel De Lijn als de NMBS zakken naar een dieptepunt,” zegt fractieleider van Groen Mieke Schauvliege. "Ook vanuit Aalter moeten de pendelaars naar Brugge of Brussel wekelijks meerdere keren vaststellen dat ze niet op tijd op hun werk of school geraken, of dat ze moeten rechtstaan wegens te weinig plaats op de trein. Dat is enorm demotiverend en daarom willen wij zij die dat toch dagelijks doen oprecht bedanken en willen we fors investeren in trein, tram en bus. Want een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het antwoord op de klimaatopwarming, luchtvervuiling en files, maar ook een oplossing voor stress- en andere gezondheidsproblemen. Met gerichte en verhoogde subsidies zal het openbaar vervoer de voorkeur krijgen op de auto. Samen met forse investeringen in fiets- en wandelpaden de enige juiste weg naar een duurzame toekomst.”

Voor Groen moeten de investeringen in het openbaar vervoer de komende jaren fors de hoogte in. Een uitgebreid, betaalbaar openbaar vervoersnet is cruciaal in de modal shift die nodig is om onze klimaatdoelstellingen te halen. Meer geld voor de NMBS om haltes en loketten die in het verleden werden afgeschaft terug te openen, voor nachttreinen op de belangrijkste assen en voor een hogere frequentie tijdens de spits. Samen met De Lijn willen we de ontbrekende lijnen uit de 'Mobiliteitsvisie 2020' van De Lijn versneld aanleggen in overleg met de vervoersregio's.


Groen Aalter toverden vandaag alvast veel glimlachen op de gezichten van zo'n achthonderd pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen met een Valentreinskaartje. Hopelijk voor veel pendelaars de perfecte manier om de dag positief te beginnen.

"We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt." besluit Mieke Schauvliege