Groen Aalter stelt voltallige lijst voor

26 Juli 2012

Groen Aalter stelt voltallige lijst voor

Met trots stellen we onze volledige lijst voor. We zijn erin geslaagd om een heel evenwichtige lijst samen te stellen, die een spiegel is van de Aalterse samenleving, met jonge en oudere kandidaten, uit alle deelgemeentes en vanuit verschillende invalshoeken en interessevelden. Dertien vrouwen en twaalf mannen, stellen zich op 14 oktober kandidaat op de Groenlijst. Eerder stelden we onze lijsttrekker Mieke Schauvliege, Seppe Santens (2) en Liesbet Denys (3) al voor. Nu volgt de rest van de lijst. 

 

Wortels in het middenveld

Veel van onze kandidaten verdienden hun sporen in het Aalterse verenigingsleven. We hebben op onze lijst bestuursleden uit de Gezinsbond, Lets Aalter, de ouder- en vriendenkring De Beuk, de Wereldwinkel, Velt, Natuurpunt, Chiro Kierewiet, Gammetoen, Speelpleinwerking, Okra Lotenhulle,... Verschillende kandidaten zijn ook op sportief vlak actief, zowel competitief (voetbal) als recreatief (pingpong, schaakclub, fietsclub). Patrick Bleyenberg (4), Gerda Rijsselaere (5) en Piet Smessaert (6) werden voornamelijk vanwege hun rijke ervaring in het Aalterse verenigingsleven naar voor geschoven.

 

Jong geweld

Jongeren zijn onze toekomst. Zes jongeren tussen 20 en 25 kregen een prominente plaats op onze lijst. Jolien De Loof (7), Thomas Van Bouchaute (8), Emilie Maccarini (9), Stefan Van Damme (10), Sarah Verniers (11) en Liza Smessaert (12) zullen met nieuwe voorstellen de stem van de jongeren laten klinken.

 

Actieve ouderen

Ook Aalter telt steeds meer ouderen en deze trend zal zich verder zetten. Om voldoende met hun belangen rekening te houden, is het belangrijk dat ook zij politiek vertegenwoordigd zijn. Dat zijn ze bij monde van Serge Smets (14), Rob De Winter (15), Ria Hillewaert (16) en Joris Willaert (17). Serge en Joris waren de voorbije jaren al zeer actieve leden van de seniorenadviesraad.

 

Elke deelgemeente telt

Groen kiest voor een beleid op maat van elke deelgemeente, te midden van de mensen. Daarom is ook een vertegenwoordiging van elke deelgemeente essentieel. Voor Maria-Aalter is dit Liesbet Denys, voor Bellem zijn de vertegenwoordigers Gerda Rijsselaere, Stefan Van Damme, Joris Willaert en Stan van Stechelman, voor Aalter-Brug is dit Marleen Defruyt en tenslotte vertegenwoordigen Jolien Deloof en Michel Verstraete Lotenhulle en Serge Smets Poeke.

 

Socialer Aalter

Omdat we werk willen maken van een socialer Aalter, hebben we actief gezocht naar kandidaten met een sociaal profiel. Dat is gelukt. We hebben kandidaten uit de vakbond en zorgsector (Marc Delbaere, Liselotte Dierickx), uit de sociale economie (Stan Van Stechelman) en uit het onderwijs (Piet Smessaert, Hilde Dierckx, Ann Van Rie, Dirk Heyndrickx, Katrien Hoebeke). Marleen Defruyt, die eerder OCMW-raadslid was en nu als gemeenteraadslid onder andere de sociale thema's opvolgt, zal de lijst duwen.

 

Provincie

Serge Smets is ook kandidaat voor de provincie en staat op de 3de plaats van de provinciale lijst. Hij zal zijn ervaring als ex-gemeenteraadslid inzetten om de Aalterse dossiers in de provincie te verdedigen.

 

Samen werken aan de troeven van Aalter

Samen met deze kandidaten, willen we ons richten op een toekomst op maat van Aalter, met een evenwicht tussen groei en leefbaarheid, waarbij de mens en zijn welzijn centraal staan. We gaan daarbij voor betaalbaar wonen, duurzame mobiliteit met gezellige en veilige dorpsstraten, een bruisend vrijetijdsleven en behoud van open ruimte en publieke ruimte op maat van kinderen en ouderen. In september leggen we een doordacht, vernieuwend en realistisch verkiezingsprogramma voor.

Net als de afgelopen 30 jaar zal Groen Aalter zich ook de komende jaren blijven inzetten op deze belangrijke thema's voor Aalter, want er is nog veel werk aan de winkel.

 

We trekken in oktober met deze 25 kandidaten naar de kiezer. De toekomst is verzekerd.

 1. Mieke Schauvliege, ingenieur groendienst, Aalter, 40 jaar
 2. Seppe Santens, ICT relatiebeheerder, Aalter, 29 jaar
 3. Liesbet Denys, maatschappelijk assistent, Maria-Aalter, 40 jaar
 4. Patrick Bleyenberg, HR-manager, Aalter, 51 jaar
 5. Gerda Rijsselaere, zelfstandig vertaalster, Bellem, 55 jaar
 6. Piet Smessaert, onderwijzer, Aalter, 54 jaar
 7. Jolien Deloof, medewerker waterkwaliteitsmeetnet, Lotenhulle, 25 jaar
 8. Thomas Van Bouchaute, student, Aalter, 20 jaar
 9. Emilie Maccarini, studente, Aalter, 21 jaar
 10. Stefan Van Damme, student, Bellem, 21 jaar
 11. Sarah Verniers, studente, Aalter, 22 jaar
 12. Liza Smessaert, werknemer bio planet, Aalter, 24 jaar
 13. Michel Verstraete, wetenschappelijk medewerker, Lotenhulle, 58 jaar
 14. Serge Smets, gepensioneerd onderwijzer, Poeke, 65 jaar
 15. Rob De Winter, informatica consultant, Aalter, 65 jaar
 16. Ria Hillewaert, gepensioneerd, Aalter, 60 jaar
 17. Joris Willaert, gepensioneerd docent, Bellem, 77 jaar
 18. Hilde Dierckx, onderwijzeres, Aalter, 46 jaar
 19. Katrien Hoebeke, leerkracht, Aalter, 52 jaar
 20. Stan Van Stechelman, manager in de sociale economie, Bellem, 36 jaar
 21. Ann Van Rie, leerkracht, Aalter, 43 jaar
 22. Dirk Heyndrickx, directie basisonderwijs, Aalter, 51 jaar
 23. Liselotte Dierickx, onthaalouder, Aalter, 38 jaar
 24. Marc Delbaere, begeleider bij volwassenen met autisme, Aalter, 48 jaar
 25. Marleen Defruyt, wetenschapper, Aalter ? Brug, 45 jaar

 

Je ziet, we zijn klaar voor 14 oktober.

Meer info: [email protected] -0479/344017