Groen Aalter strijdlustig naar de verkiezingen van 14 oktober!

31 Mei 2012

Groen Aalter strijdlustig naar de verkiezingen van 14 oktober!

Dit weekend maakte de Aalterse oppositiepartij Groep bekend dat ze niet zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Groen Aalter vindt dit erg jammer. Toch hebben we begrip voor deze beslissing, want oppositieraadsleden in Aalter hebben het vaak niet gemakkelijk. Met Groen zijn we echter van mening dat we de democratie niet zomaar kunnen opgeven. Het is erg belangrijk dat de kiezer ook echt een keuze heeft. Dit is zeker het geval in een gemeente waar de CD&V al ettelijke jaren een volstrekte meerderheid heeft. Het is belangrijk dat de oppositie in zo een situatie haar goed uitvoert. Dat heeft Groen Aalter de voorbije zes jaar ook gedaan. We denken bijvoorbeeld aan de aanleg van het Hof van Praet. De CD&V probeerde hierbij de wet te negeren en het op een akkoordje te gooien met de bouwpromotor. Gelukkige protesteerde Groen: na een terechte klacht bij de gouverneur moest de CD&V haar huiswerk opnieuw doen, dit keer wél volgens de spelregels. controlefunctie

In de voorbije zes jaar bleven onze raadsleden altijd even enthousiast en even gedreven bezig met de dossiers. Niet alleen met de dossiers die door de meerderheid op de agenda werden gezet; Groen Aalter zette ook geregeld eigen voorstellen op de agenda. Veel van die voorstellen werden eerst weggelachen door de meerderheid. Achteraf zien we echter dat ze toch gerealiseerd worden. We denken hierbij aan de fietstallingen aan het station die nu worden aangekondigd, het openen van het sportcafé, de subsidies voor alternatieve energie,? Onder druk van de oppositie is er werk gemaakt van de fietsverbindingen tussen de verschillende deelgemeentes en een verhoogde verkeersveiligheid (bijv. rond de scholen). Voor ons zou dit nog veel beter kunnen en verder moeten gaan, maar het is toch al een begin.

Groen Aalter zal de komende jaren blijven inzetten op belangrijke thema's. Met een grondige dossierkennis willen we het inhoudelijk debat blijven voeren, ook al heeft de meerderheid hier niet altijd oor naar. Momenteel zijn we druk bezig met het schrijven van een programma. We gaan voor duurzaam en betaalbaar wonen, gezellige en veilige dorpsstraten en een boeiend vrijetijdsleven.  Onze lijst met 25 kandidaten is bijna rond. We zijn dan ook klaar voor de verkiezingen van 14 oktober!