Groene jongerenkandidaten proberen de Aalterse politiek beter te begrijpen

05 Oktober 2012

Groene jongerenkandidaten proberen de Aalterse politiek beter te begrijpen

Op de lijst van Groen Aalter staan zes kandidaten die 25 of jonger zijn. Met volle goesting smijten ze zich in de lokale politiek, maar daar blijkt niet alles te zijn zoals ze het verwacht hadden. Om beter te begrijpen waarom bepaalde zaken zijn zoals ze zijn, hebben ze twee heel duidelijke vragen voor de huidige meerderheid:  1)      "Waarom stemt de CD&V tegen elk voorstel van de oppositie?

"We horen van de Groene gemeenteraadsleden dat elk voorstel dat de oppositie in Aalter doet, zonder overweging wordt weggestemd door de meerderheid. We lezen op de Groen-website dat jullie deze legislatuur tegen meer dan 50 voorstellen stemden die Groen deed (http://groenaalter.be/50_voorstellen_waar_de_cdv_tegen_is), ook al stonden sommige ervan gewoon in jullie verkiezingsprogramma van zes jaar geleden. We begrijpen dat de meningen van verschillende partijen vaak niet overeenkomen, maar is het echt zo dat elk voorstel dat de oppositie doet per definitie slecht is?"

 

2)      "Is Pieter De Crem nu eigenlijk burgemeester of niet? En wil hij na 2013 nog burgemeester zijn?

"Als iemand minister wordt, dan vergt dat natuurlijk heel wat energie. Is dat eigenlijk nog te combineren met de titel van burgemeester en van voorzitter van de gemeenteraad? We hoorden dat Pieter De Crem de afgelopen zes jaar slechts een drietal keer aanwezig was tijdens de gemeenteraad. Zou hij zich dan niet beter laten vervangen hebben? Hij wordt titelvoerend burgemeester genoemd. Wat betekent dat eigenlijk voor de Aalterse burgers? Tijdens deze verkiezingen komt hij op als lijsttrekker voor de CD&V / N-VA. Als de CD&V opnieuw de burgemeester mag leveren, gaat Pieter De Crem dan opnieuw zijn titels in Aalter willen dragen, terwijl hij eigenlijk gekozen heeft voor het federale niveau? Wat hebben de Aalternaren eigenlijk aan een stem voor De Crem?"