Groene Pluim voor Aalterse duurzame ondernemers Isolblow, Brontec en Aché Ligno architecten

24 Januari 2015

Groene Pluim voor Aalterse duurzame ondernemers Isolblow, Brontec en Aché Ligno architecten

Groen Aalter reikte op vrijdag 23 januari 2015 de Groene Pluim uit aan drie De voorbije jaren ging de Groene Pluim onder meer naar een ,

Aalterse ondernemers die resoluut kiezen voor duurzaamheid. milieuvriendelijke landbouwervzw de Toevlucht die minderbedeelden in onze gemeente ondersteunt, Cinema Capitole die cultuur dichter bij huis brengt, atletiekclub Halestra, Natuurpunt vzw voor de aankoop van Ganzeveld en LETS, een Aalterse vereniging waar mensen diensten en goederen ruilen. Met deze brede waaier aan nominaties willen we aantonen dat Groen werkt voor iedereen.

Op de klimaattop in 2015 in Parijs zal een nieuw klimaatverdrag worden ondertekend om de uitstoot van CO2 te reduceren op wereldschaal. Daarom reiken we dit jaar de Groene Pluim uit aan drie Aalterse bedrijven die op lokaal gebied actief werk maken van CO2-reductie. Deze bedrijven zijn pioniers op het vlak van een duurzaam energiebeleid. Daarnaast tonen ze ook aan dat een duurzaam energiebeleid zorgt voor extra werkgelegenheid. Door deze bedrijven in de kijker te zetten, willen we nogmaals illustreren dat het ook anders en duurzaam kan.

We stellen deze drie ondernemers graag aan u voor:

 

Piet Kerckhof - Aché Ligno Architecten - Oostmolenstraat 26, 9880 Aalter - www.bouwenmethout.be

Aché Ligno Architecten is een Aalters architectenbureau dat in 2013 is opgericht onder leiding van Piet Kerckhof (zaakvoerder), Stefaan Tiberghin en Werner Roelants. Het bureau is gespecialiseerd in energiezuinig bouwen met hout. Dit architectenbureau kiest resoluut voor duurzaam bouwen. En dat is meer dan alleen maar aandacht voor energie. De architecten kiezen zoveel mogelijk voor het gebruik van materialen die lokaal geproduceerd zijn, waarvan de milieu-impact bij productie zo laag mogelijk is en geen natuurlijke voorraden uitput. Het bureau kiest voor milieuvriendelijke bouwtechnieken en maakt maximaal gebruik van recyclage en hergebruik. Aché betekent "energie (kracht) om iets te verwezenlijken" en Ligno is Esperanto voor "Hout"

 Een Groene Pluim voor Aché Ligno Architecten omdat dit Aalterse architectenbureau kiest om verder te gaan dan energiezuinig bouwen. Het kiest voor een totaalconcept van duurzaam bouwen. Er is naast energieverbruik bij het wonen, ook aandacht voor de oorsprong en herkomst van materialen. En zelfs voor de afbraak ervan. De levenscyclus van materialen van oorsprong tot afbraak, speelt een belangrijke rol bij de keuze van de materialen.

 

Isolblow bvba - Oostmolenstraat 136, Aalter - www.isolblow.be

Isolblow is een Aalters isolatiebedrijf dat is opgericht door Bart Desseyn en Bart Van de Walle. Momenteel werken er 11 mensen. Isolblow reduceert de CO2-uitstoot door het toepassen van moderne en ecologische isolatietechnieken. Isolblow is gespecialiseerd in het na-isoleren van bestaande huizen. Spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolderisolatie of kruipruimte-isolatie. Voor elk isolatievraagstuk biedt Isolblow een gepaste oplossing.

Een Groene Pluim voor Isolblow omdat dit Aalterse bedrijf zich inzet om in bestaande huizen te isoleren. In Aalter zijn er heel wat verouderde, ongeïsoleerde woningen, die heel wat energie vreten. Door deze te isoleren, wordt niet alleen de CO2-uitstoot verminderd en kan de energierekening drastisch afnemen, maar is de kans dat deze woningen een tweede leven krijgen heel wat groter.

 

Brontec NV - Groendreef 26 - 9880 Aalter - www.brontec.be

Brontec is een totaalaanbieder in de uitvoering van technieken met een passie voor duurzame energietechnieken. Het is een Aalters bedrijf opgericht in 2012, maar heeft eigenlijk zijn roots in De Jaegher NV. Er werken 40 mensen bij Brontec. Brontec ontwikkelt totaalconcepten om woningen en gebouwen van licht, stroom, water, verse lucht, warmte en koude te voorzien met zo weinig mogelijk energie. Brontec investeert al jaren in innovatie en innovatieve producten. Niet alleen in het aanbod naar de klanten toe, maar ook in de werkmethodes zijn ze vooruitstrevend duurzaam. Zo rijden hun bedrijfsvoertuigen bijvoorbeeld op gas of elektriciteit.

Een Groene Pluim voor Brontec omdat dit Aalterse bedrijf vanuit een uitgesproken visie op innovatie en techniek bij nieuwbouw of verbouwing zoekt naar de meest duurzame energietechnieken en zo meewerkt om de CO2-uitstoot te beperken bij het optrekken van nieuwe woningen.

Groen Aalter wenst Aché Ligno Architecten, Isolblow en Brontec veel succes en hoopt dat ze inspirerend mogen zijn voor andere bedrijven in Aalter. Hun succesverhaal toont aan dat innovatie en duurzaamheid beloond worden.

We schenken deze drie bedrijven een aandenken dat werd ontworpen door Kathleen Adam.

 

Liesbet Denys, Marleen Defruyt, Seppe Santens, Piet Smessaert, Patrick Bleyenberg, Gerda Rijsselaere en Mieke Schauvliege