Groene Pluim voor eerlijke handel in onze gemeente

29 Januari 2019

Groene Pluim voor eerlijke handel in onze gemeente

Naar jaarlijkse traditie reikte Groen Aalter een Groene Pluim uit op zijn nieuwjaarsreceptie van 27 januari. Groen drukt hiermee zijn waardering uit voor iemand of een groep die zich inzet om van onze gemeente een meer sociale en duurzame gemeente te maken. Dit jaar gaat de Groene Pluim naar de Wereldwinkel Aalter en de organisatoren van Knesselare Fairtradegemeente.

 

Met de Groene Pluim van 2019 steekt Groen Aalter de vrijwilligers die ijveren voor fairtrade in onze gemeente een hart onder de riem. Fair trade of eerlijke handel gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Het belangrijkste daarbij is dat producenten een eerlijke prijs betaald krijgen, waardoor ze een aanvaardbaar inkomen hebben en toegang krijgen tot opleiding, gezondheid … De Wereldwinkel van Aalter biedt al jaren fairtradeproducten aan.

 

In Knesselare streeft een groep mensen al een aantal jaar naar het fairtradelabel. In samenwerking met het bestuur, handelaars, de scholen, bedrijven en horeca-uitbaters werd er al heel wat werk verzet om te voldoen aan de strenge voorwaarden om dat te behalen. De 11.11.11- fair-trade-ontbijten en de lokale productenmarkt in de tuin van de pastorie waren de meest zichtbare acties. Ook lokale boeren en handelaars krijgen dus een duwtje in de rug. We hopen dat het werk van deze enthousiastelingen in Aalter wordt voortgezet.

 

We geven hiermee het signaal dat we ook van het nieuwe Aalter een fair-tradegemeente willen maken, samen met de vrijwilligers van Fair Trade Knesselare en de Wereldwinkel van Aalter.

 

meer informatie: Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17