Groene Pluim voor Facebookgroep "Gratis Aalter - Knesselare - Maldegem - Zomergem"

24 Januari 2016

Groene Pluim voor Facebookgroep

"Gratis Aalter - Knesselare - Maldegem - Zomergem" Groen Aalter reikte op vrijdag 22 januari 2016 de Groene Pluim uit aan de Facebookgroep . De voorbije jaren ging de Groene Pluim onder meer naar een milieuvriendelijke landbouwer; vzw de Toevlucht die minderbedeelden in onze gemeente ondersteunt; Cinema Capitole die cultuur dichter bij huis brengt; atletiekclub Halestra, Natuurpunt vzw voor de aankoop van het Ganzeveld; LETS, een Aalterse vereniging waar mensen diensten en goederen ruilen en drie duurzame ondernemers Brontec, Aché Ligno Architecten en Isolblow. Met deze brede waaier aan nominaties willen we aantonen dat Groen werkt voor iedereen.

Groen wil staan voor een duurzame samenleving met een andere economie. De facebookgroep "Gratis Aalter - Knesselare - Maldegem - Zomergem" draagt hiertoe bij door een digitaal forum te bieden om spullen weg te geven. Heel wat spullen krijgen zo een tweede leven en mensen worden aangezet om te consuminderen en de afvalberg te beperken. Bovendien bouwt de facebookgroep aan een ongedwongen sociaal netwerk waar iedereen welkom is.

 

We stellen de facebookgroep Gratis Aalter-Knesselare- Maldegem aan u voor:

Facebookgroep Gratis Aalter-Knesselare-Maldegem is bestaat al een hele tijd. Sinds 2014 wordt hij beheerd door Veronique Claeys en Els Oosterlinck. Het is een besloten groep met ongeveer 4500 leden. Er wordt zowat van alles verdeeld en gewisseld van eigenaar. Fietsen, kledij, meubilair, voeding,... Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden op de facebookgroep. Maar er zijn ook regels. Zo mogen er bijvoorbeeld geen dieren op de groep van eigenaar veranderen, mag er niets verkocht worden en mogen er ook geen gratis gekregen spullen doorverkocht worden.

Veronique en Els vinden het super dat ze op deze manier heel veel spullen een tweede of zelfs een derde leven kunnen geven en de afvalberg kunnen helpen verkleinen. "Want er wordt al genoeg weggegooid in onze wereld. De facebookgroep is voor iedereen. Het is niet de bedoeling van de groep om enkel mensen in nood te helpen. Als we dit kunnen doen, dan is dat mooi meegenomen, maar ook mensen met een gemiddeld of zelfs groot inkomen zijn bij ons welkom" aldus Els en Veronique. "Ook jeugdbewegingen en speelpleinwerking neemt al eens een kijkje op de groep om dingen te hergebruiken."

"Hoeveel goederen zo al een tweede of zelfs derde leven hebben gekregen, kan ik niet bijhouden, maar het zijn er heel veel. En het gaat van het kleinste prulletje tot zelfs hele keukens, salons, eetkamers,?"

 

Groen Aalter wenst Gratis Aalter-Knesselare-Maldegem veel succes en hoopt dat ze inspirerend mogen zijn voor anderen.

We schenken Veronique Claeys en Els Oosterlinck een aandenken dat werd ontworpen door Kathleen Adam.

 

Groen Aalter

Sarah Verniers, Marleen Defruyt, Seppe Santens, Piet Smessaert, Patrick Bleyenberg, Gerda Rijsselaere en Mieke Schauvliege