Groene Pluim voor vrijwilligers van Veilige Have en Onderdale

23 Januari 2018

Groene Pluim voor vrijwilligers van Veilige Have en Onderdale

Groen Aalter en Groen Knesselare reikten op hun gezamenlijke en druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie opnieuw de Groene Pluim uit, een jaarlijkse traditie. Groen wil hiermee zijn waardering uitdrukken aan iemand of een groep die zich inzet om van Aalter en Knesselare een meer sociale en duurzame gemeente te maken. Dit jaar gaat de Groene Pluim naar de vrijwilligers van woon- en zorgcentra Veilige Have in Aalter en Onderdale in Ursel.   In het verleden lauwerde Groen o.a. natuurverenigingen, jeugdbewegingen, ontwikkelingshelpers, verdedigers van ons lokaal cultureel leven en mensen die zich inzetten voor lokale, duurzame en deel-economie.

Dit jaar gaat de eer naar zij die zich inzetten voor onze zilveren generatie. Mensen die zich inzetten voor ouderen die in een woon- en zorgcentrum leven. Die vrijwilligers staan in voor de ondersteuning van de professionele hulpverleners. Ze begeleiden activiteiten en uitstappen, begeleiden ouderen naar het ziekenhuis of naar een eucharistieviering, ze zorgen ervoor dat bewoners in de zomer kunnen genieten van een wandeling langs hun ouderlijk huis of een koffie op het terras van onze gezellige dorpskernen. Een goede babbel, het voorlezen van de krant, het schenken van een lokaal biertje, ? voor dit alles zetten ze zich met hart en ziel in.

Uit onderzoek blijkt dat het medicatiegebruik tegen depressie en andere kwalen drastisch kan verminderen door die extra babbel, dat beetje meer aandacht en een zinvolle tijdsbesteding. Vrijwilligers in de woon- en zorgcentra spelen hierin een onmisbare rol.

De vrijwilligers van woon- en zorgcentra Onderdale in Ursel en de vrijwilligers van Veilige Have in Aalter verdienen voor hun inzet een dikke Groene Pluim.

Groen hoopt met de uitreiking van deze Groene Pluim alle vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Ze zijn goed bezig en een onmisbare schakel voor het welbevinden van onze ouders, grootouders en overgrootouders. Groen hoopt dat in de toekomst nog veel mensen de weg vinden naar het vrijwilligerswerk.

De Groene Pluimen zijn van de hand van de plaatselijk smid Filip Ponseele. De vrijwilligers ontvingen ook een mand vol zoet lekkers.

 

 

Meer informatie:

Ann Depoortere - [email protected] - 0494 39 57 80

Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17