Liesbet Denys op Vlaamse en Patrick Bleyenberg op federale lijst

01 Maart 2014

Liesbet Denys op Vlaamse en Patrick Bleyenberg op federale lijst

In oktober 2012 haalde Groen Aalter een mooi resultaat met de gemeenteraadsverkiezingen en werd één van de grotere Groen-fracties in Vlaanderen. Bij de verkiezingen van 25 mei 2014 krijgt Groen Aalter een dubbele vertegenwoordiging met Liesbet Denys op de zesde plaats op de Vlaamse lijst en Patrick Bleyenberg op de achtste plaats op de federale lijst. 

Liesbet Denys staat op de zesde plaats van de Vlaamse lijst voor de verkiezingen van 25 mei 2014. Liesbet werkt als maatschappelijk assistent in de sociale sector. Reeds 9 jaar is ze actief als gemeenteraadslid en OCMW-raadslid in Aalter. De dossiers inzake sociale huisvesting, cultuur en welzijn hebben voor haar geen geheimen. Als moeder van twee tieners en inwoner van Maria-Aalter heeft ze ook speciale belangstelling voor verkeersveiligheid en jeugdbeleid.

 

Patrick Bleyenberg zet met een achtste plaats voor het Federale Parlement zijn politiek engagement voor Groen verder. In 2012 was hij voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraad in Aalter.  Samen met de vier andere Groene gemeenteraadsleden zorgt hij ondertussen voor stevige oppositie in Aalter.

Professioneel is Patrick Bleyenberg HR-manager in een Brugs ziekenhuis en voorzitter van de Club voor Personeelsmanagers in West-Vlaanderen.  In zijn vrije tijd is hij ook voorzitter van de Gezinsbond in zijn gemeente.

Een milieubewuste mobiliteit ligt hem na aan het hart en een goede fietsinfrastructuur staat voor hem - als fervent fietser - hoog op de agenda.  Het belangrijkste agendapunt voor Patrick is de hervorming naar een billijke, sociale en groene fiscaliteit, die de middelen moet leveren voor het verder bouwen aan een samenleving op mensenmaat.