Marc Delbaere vervangt Gerda Rijsselaere als OCMW-raadslid

17 Januari 2018

Marc Delbaere vervangt Gerda Rijsselaere als OCMW-raadslid

Na vijf jaar in de OCMW-raad neemt Gerda Rijsselaere afscheid als OCMW-raadslid voor Groen. Zij geeft op 17 januari 2018 de fakkel door aan Marc Delbaere. Samen met Marleen Defruyt zal Marc de komende maanden de OCMW-raad verder kritisch volgen.   Vanaf 2012 was Gerda OCMW-raadslid. Gerda is geen kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen maar blijft wel achter de schermen actief. "Uiteraard blijf ik actief binnen Groen Aalter, onder meer als redacteur van onze Groenkrant die de Aalternaren enkele keren per jaar in de bus vinden. Ik geef mijn mandaat met een gerust hart door aan Marc, die eveneens heel wat ervaring heeft in de sociale sector."

 

Groen Aalter dankt Gerda voor haar inzet en weet dat ze zich zal blijven inzetten voor de groene waarden.

Groen Aalter duidt Marc Delbaere aan als opvolger van Gerda. Met Marc kiest Groen bewust voor een actieve inbreng in het sociaal beleid.


Marc is 53 jaar. Hij woont al meer dan 26 jaar in Aalter-Centrum. Hij is gehuwd met Viviane Debusschere en heeft twee dochters Sarah en Judith. Marc werkt als begeleider van volwassenen met een mentale beperking en autisme bij vzw Ons Erf in Brugge. 

Marc is al zijn hele leven een sociaal bewogen werknemer. Zo heeft hij ruim twintig jaar ervaring als vakbondsafgevaardigde en is hij lid van de ondernemingsraad. Maar ook als Aalternaar is hij actief. Hij was jarenlang bestuurslid van de turnclub Sano Ritmo Gym en ook lid van de ouderraad van Emmaüs (kleuter- en lagere school). Hij is vrijwillig chauffeur voor de boodschappendienst van het OCMW, zingt bij Amuze, het koor van de Aalterse muziekvereniging enz. Zijn hobby's zijn koken, lezen (thrillers), bergwandelingen en hij is ook enkele keren per week in het fitnesscentrum Okinawa te vinden.

Marc is ook al jarenlang actief bij Groen Aalter. Hij stond al een aantal keer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, de eerste keer in 1994. Hij vertegenwoordigde Groen in  de algemene vergadering van PWA-Aalter. Maar ook achter de schermen werkt hij als penningmeester mee aan de uitbouw van de partij. Als nieuw raadslid zet Marc zijn eerste stappen als mandataris in Aalter.

"Ik kijk ernaar uit om voor de resterende periode van de legislatuur mijn steentje bij te dragen tot een open en constructief OCMW-beleid voor de kansarmen in onze gemeente. Met Marleen heb ik een ervaren raadslid aan mijn zijde waardoor ik snel ingewerkt zal zijn," aldus Marc.

 

Marc Delbaere

 

Meer informatie:

Marc Delbaere - [email protected] - 0474 35 83 15

Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17