Mieke Schauvliege op tweede plaats voor Vlaams Parlement

27 Januari 2019

Mieke Schauvliege op tweede plaats voor Vlaams Parlement

Mieke Schauvliege (46), fractieleider voor Groen in Aalter, zal bij de verkiezingen in mei op de tweede plaats staan van de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement. Dat hebben de Groen-leden vandaag in Gent beslist. Ze is op de lijst in goed gezelschap van huidige parlementsleden Björn Rzoska op de eerste plaats en Elisabeth Meuleman op de derde plaats. Gents talent Fourat Ben Chikha staat op de vierde plaats en de Gentse schepen Filip Watteeuw zal de lijst duwen. Voor de federale verkiezingen trekt sterkhouder Stefaan Van Hecke de lijst. Evita Willaert, Gentse met Aalterse roots, staat op de tweede plaats en Ann Vermeulen uit Beveren op de derde plaats. Oost-Vlaams gedeputeerde Riet Gillis zal de lijst duwen.


Mieke Schauvliege is al sinds 2000 gemeenteraadslid in Aalter. Ze was al twee keer lijsttrekker met telkens een resultaat van meer dan 20% voor Groen. “We voeren al jarenlang een stevige, constructieve en kritische oppositie in Aalter . We doen dit vooral met vernieuwende en constructieve groene voorstellen. Mieke is nieuw in de regionale politiek, maar heeft wel een karrenvracht aan ervaring, zowel in de lokale politiek als door haar expertise in de klassieke groene thema’s. Mieke is bio-ingenieur van opleiding en is nu directeur van de Groendienst bij de Stad Gent, waar ze de leiding heeft over 350 medewerkers. “Ik heb medewerkers van elk niveau: ingenieurs, biologen, landschapsarchitecten, tuiniers en onderhoudsmannen en -vrouwen. Met dit team zorgen wij ervoor dat Gent letterlijk groener wordt. Een leuke en heel diverse job die ik met hart en ziel doe.”


Waarom ze nu de stap wil zetten naar het Vlaams Parlement? “Heel duidelijk: natuur, klimaat en milieu zijn de thema’s die me heel nauw aan het hart liggen. De aandacht voor klimaat is nooit groter geweest dan nu. Alle partijen hebben er de mond van vol. Dat is goed, maar wij zijn doeners. Het is belangrijk om de klimaataandacht ook om te zetten in concrete acties. En daar wil ik mijn schouders onder zetten, nu ook vanuit het Vlaams parlement. Vergis u niet, er is al een Schauvliege die veel spreekt over het klimaat. Ik wil de Schauvliege zijn die er ook effectief iets aan doet.”


meer informatie: Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17