Muziekacademie nog jaren in oude, te kleine gebouwen

30 December 2007

Het aantal leerlingen in de aalterse muziekacademie stijgt jaar na jaar. Een bezoekje aan de academie leert je dat dit succes alleszins niet te danken is aan de gebouwen waarin de academie gehuisvest wordt. Deze gebouwen zijn compleet verouderd en dus dringend aan verbouwing toe. Ze zijn daarenboven veel te klein voor het grote aantal leerlingen. De directie van de academie dringt dan ook al jaren aan op een oplossing, maar het Aalterse bestuur kwam nog steeds niet verder dan mooie beloftes. Het grote, splinternieuwe kunstencentrum in de Boomgaardstraat dat al jaren beloofd werd, komt er nu blijkbaar toch niet. Daardoor blijven de problemen van de muziekacademie, maar ook die van de tekenacademie en de bibliotheek, onopgelost. En dit op korte termijn !!! Wij stellen echter vast dat hiervoor in de begroting van 2008 geen enkel budget voorzien is. Daarnaast willen wij samenwerken met Emmaüs. Deze school maakt plannen voor de bouw van een nieuw gebouw. Door een goede samenwerkingsovereenkomst kan dit gebouw ook gebruikt worden door de muziekacademie, wat beide besturen ten goede komt. Door de verbouwing van de bestaande gebouwen en de samenwerking met Emmaüs kunnen de problemen van de academie op korte termijn opgelost worden.

Groen! stelt voor om de huidige gebouwen van de muziekacademie in de stationsstraat volledig te verbouwen, zodat deze gebouwen aangepast zijn aan de noden van de academie.


Maar jammer genoeg blijft het Aalterse bestuur liever dromen van dure, grootse projecten waar we nog vele jaren moeten op wachten.

Meer info:
Marleen Defruyt, gemeenteraadslid, [email protected], 09-374 03 81