nieuwjaarsspeech van Groen Aalter voorzitter Liesbet Denys

30 Januari 2012

nieuwjaarsspeech van Groen Aalter voorzitter Liesbet Denys

2012 is voor Groen Aalter een  jaar dat  in het  teken zal staan van de gemeenteraadsverkiezingen. Want 14 oktober gaan we stemmen. In 2011 gingen we al voorzichtjes van start met de voorbereidingen. W. Iedereen die onze ideeën onderschrijft is welkom om mee aan de kar te duwen. We gaan dus terug uit van onze eigen kracht en onze eigen ideeën.

e willen met een open en progressieve lijst naar de kiezer stappen onder de naam Groen
Mieke en Seppe bezochten al heel wat mensen, we haalden vorige verkiezingprogramma's boven en gaven reeds een flinke aanzet in het schrijven van het verkiezingsprogragramma voor 2012.
En ik wil hierover toch een en ander delen met jullie. Het is eerst en vooral leuk om te horen dat Mieke en Seppe steeds warm worden onthaald bij de mensen die ze bezoeken. Mensen dragen onze partij een warm hart toe, ze zijn  bereid om  mee te werken en ja, verschillende mensen hebben ons nu al beloofd om samen met onze ploeg raadsleden naar de verkiezingen te trekken en op de lijst te staan. Wie dat zijn, dat houden we nog eventjes voor ons?
Maar we zijn dus hard op zoek naar geschikte kandidaten want dit jaar moeten we het voor de eerste keer stellen zonder Jef. Jef heeft besloten om een stap opzij te zetten. 20 jaar was hij een vaste waarde op de Agalev en later de Groen!-lijst, 20 jaar was hij de stuwende kracht van de partij in Aalter. Hij was ook degene die kwam aanbellen om op een lijst te staan en ik weet uit eigen ervaring dat het niet makkelijk was om neen te zeggen tegen Jef.  Maar het laatste jaar zagen we Jef zijn vleugels uitslaan. Naast de politiek zag hij nieuwe uitdagingen en die zorgen er nu voor dat je nooit weet in welk werelddeel je uitkomt wanneer je hem belt. Ondertussen nemen deze nieuwe professionele uitdagingen en natuurlijk ook zijn kersverse vrouw zoveel tijd in beslag dat dit niet meer te combineren valt met het voeren van een verkiezingscampagne en het opnemen van nieuwe mandaten. Maar ik ben  er van overtuigd dat we hem steeds zullen mogen bellen als we raad nodig hebben. We willen hem  dan ook bedanken voor zijn inzet voor de partij, de goede raad en toch ook de vriendschap die we van hem mochten ontvangen.

Wouter Van Besien bedankte in zijn nieuwjaarsspeech de Groene gemeenteraadsleden die,  en ik citeer: "in het hele land bekend staan als ijzersterke mandatarissen met dossierkennis, daadkracht en engagement". Ook de Groene ideeën op gemeentelijk niveau zijn volgens hem een grote troef voor de aankomende verkiezingen. En bij Groen Aalter is dit niet anders. We vertrekken aan de start van dit verkiezingsjaar met een sterke ploeg raadsleden en ik ben er van overtuigd dat we de kiezer zullen kunnen overtuigen met een Groen-lijst met geëngageerde en enthousiaste kandidaten uit alle deelgemeentes, van alle leeftijden en met verscheiden interesses en capaciteiten die ons verkiezingsprogramma zullen ondersteunen en uitdragen.

Aalter biedt haar inwoners heel wat troeven, maar de meerderheid is er niet in geslaagd deze troeven uit te spelen tijdens deze legislatuur. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we met slimme voorstellen nog veel meer kunnen bieden aan de Aalternaar: betaalbaar en duurzaam wonen zonder blind nieuwe ruimte aan te snijden; gezellige, gezonde en veilige straten voor stappers en trappers; een boeiend, uitdagend en betaalbaar vrijetijdsleven voor iedereen. Groen Aalter  wil mensen perspectief geven. En gezien wij samen de partij maken, gaan we ook samen voor een goed resultaat.

Liesbet Denys
Voorzitter Groen Aalter