Reveil in 2017 op Aalterse begraafplaats?

13 November 2016

In meer dan 50 gemeentes (Gent, Hansbeke, Nazareth, Wetteren,?) werd in 2016 Reveil georganiseerd. Reveil is een non-profitproject dat mensen op dichter bij elkaar brengt met muziek en lokale levensverhalen. Rond (17 - 18 uur) worden op zo veel mogelijk begraafplaatsen intieme nummers nummers gespeeld en lokale verhalen verteld. Verschillende Vlaamse fanfares en artiesten spelen een korte, serene

1 novemberzonsondergangakoestische sessie voor een klein publiek op hun lokale begraafplaats. De lokale heemkring vertelt enkele levensverhalen van opmerkelijke overleden dorpsfiguren. Toeschouwers brengen kaarsen en lampen mee en luisteren naar de muziek en de verhalen. ??

 

Reveil werd voor het eerst in 2014 georganiseerd door de brasspopband Zinger in hun thuishaven Deerlijk. Het project begon als een eerbetoon aan enkele Deerlijkse vrienden die op korte tijd overleden waren. De reacties achteraf waren hartverwarmend. Een jaar later had Reveil zijn weg gevonden naar een twintigtal gemeenten en steden in Vlaanderen en Brussel. Mensen die lang niet op een begraafplaats waren geweest, vonden hun weg terug. Om herinneringen op te halen aan geliefden, maar ook om te luisteren naar de vaak vergeten verhalen van overleden dorpsgenoten.  

 

Groen stelt voor om Reveil in 2017 ook in Aalter te organiseren op één van de kerkhoven. Aalterse muzikanten en/of de Aalterse muziekverenigingen kunnen instaan voor de muziek. De heemkundige kring kan instaan voor verhalen over Aalternaren die begraven liggen op het kerkhof van Aalter. De leerlingen woord van de Muziekacademie of de toneelverenigingen  kunnen instaan voor het voorlezen van de verhalen.

 

Meer info over het project Reveil vind je op Reveil.org.

 

Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17