Vernieuwing in de Aalterse gemeenteraad

11 Februari 2020

Vernieuwing in de Aalterse gemeenteraad

Peter Cornelis volgt Seppe Santens op in de Aalterse gemeenteraad. Bart Dobbelaere wordt lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Na dertien jaar neemt Seppe Santens afscheid van de Aalterse gemeenteraad. Hij geeft op 10 februari de fakkel door aan nieuwkomer Peter Cornelis. Bart Dobbelaere vervangt Peter Cornelis in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, waar Peter in zetelde.    

In 2006 deed Seppe als 23-jarige voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd meteen verkozen. In 2012 en 2018 stond Seppe op de 2de plaats en vormde samen met lijsttrekker Mieke Schauvliege een sterk duo. Sinds 2012 haalt Groen meer dan 20% van de stemmen in Aalter. Seppe is één van de sterkhouders van Groen Aalter en was vooral actief op vlak van mobiliteit, innovatie en de werking van de gemeenteraad. Daarnaast vertolkte hij de stem van Aalter-Centrum en Lotenhulle. Nu is Seppe toe aan nieuwe uitdagingen. "Als ik mij ergens voor engageer, dan doe ik dat voor de volle 100%. Ik heb me 13 jaar intensief ingezet voor de Aalterse gemeenteraad en ik ben erg trots op wat we met de Groen-fractie hebben bereikt, maar nu is het tijd voor andere zaken. Mezelf kennende zal het nog een uitdaging worden om mijn agenda niet direct opnieuw vol te boeken. Ik blijf me ook inzetten voor Groen, dat is evident. Mijn dossiers geef ik met een gerust hart door aan Peter. Hij komt terecht in een sterke fractie die stevig oppositiewerk levert. Dat blijft noodzakelijk in Aalter. De kameraadschap binnen onze fractie zal ik wel missen."

 

Groen Aalter dankt Seppe voor zijn jarenlange inzet en weet dat Seppe de partij een warm hart blijft toedragen.

Groen Aalter duidt Peter Cornelis aan als opvolger van Seppe Santens.


Peter Cornelis is onderwijzer van het vierde leerjaar van de Emmaüsbasisschool in Aalter. Peter is een geboren en getogen Aalternaar. Hij groeide op rechtover Sint-Agnes (de huidige basisschool van Emmaüs), maar woont nu in Ursel, samen met zijn levenspartner Nele Schoovaerts en hun twee zonen Wannes en Daan.  Peter stond in 2018 voor het eerst op een lijst en haalde meteen 557 voorkeurstemmen. Hij komt met dit mandaat voor het eerst in de gemeenteraad. Peter was het afgelopen jaar lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. De komende jaren zal ik ijveren voor veilige fietsverbindingen van en naar school en het werk.  Tussen Ursel en Aalter is dat natuurlijk de fietsbrug. En ik wil  graag een luisterend oor en een spreekbuis zijn voor alle Aalternaren en mijn dorpsgenoten uit Ursel in het bijzonder.  Ik kijk uit naar een boeiende samenwerking met de andere gemeenteraadsleden”, aldus Peter.

Bart Dobbelaere volgt Peter Cornelis op in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Bart is van Sint-Maria-Aalter. De inwoners van Maria Aalter kennen Bart als sociaal bewogen. Bart is gehuwd met Katrien Taghon en vader van Wouter en Jeroen en grootvader van Bas.  Vanuit zijn sociaal engagement is een zitje in de sociale raad dan ook een heel logische stap voor Bart. “Voor mij is het welzijn van alle bewoners van Aalter van groot belang. Als lid van het Bijzonder Comité zal ik me ten volle inzetten voor de mensen die nood hebben aan extra steun en hulp,” zegt Bart. En wie Bart kent, weet dat hij dat met hart en ziel zal doen.

 

Meer info-

Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479344017

Peter Cornelis - [email protected] - 0473 55 08 32

Bart Dobbelaere - [email protected] - 0478 83 65 11