Liesbet Denys geeft fakkel door aan Sarah Verniers

08 Januari 2016

Liesbet Denys geeft fakkel door aan Sarah Verniers

Na vijftien jaar neemt Liesbet Denys afscheid van de gemeentepolitiek. Zij geeft op 1 februari de fakkel door aan nieuwkomer Sarah Verniers. Met haar 25 jaar zal Sarah de jongste telg zijn in de Aalterse gemeenteraad.   In 2000 deed Liesbet voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 2005 volgde ze Walter Verniers op als gemeenteraadslid. Van 2006 tot 2012 zetelde ze in de OCMW-raad en was ze lid van het Vast Bureau. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd ze terug gemeenteraadslid. In de raad was ze vooral actief rond sociale thema's zoals betaalbaar wonen en sociale huisvesting, kinderopvang en vluchtelingen. Daarnaast vertolkte ze de stem van Maria-Aalter. Nu is ze toe aan nieuwe uitdagingen. "Na vijftien jaar intensief bezig geweest te zijn met mijn politiek engagement is het tijd voor iets anders. Ik wil vooral tijd maken om creatief bezig te zijn, mijn blog verder uit te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik blijf natuurlijk Groen volgen. De andere Groen-gemeenteraadsleden werden vrienden en het werk in de gemeenteraad blijft noodzakelijk. Gelukkig kan ik mijn dossiers met een gerust hart doorgeven aan Sarah."

 

Groen Aalter dankt Liesbet voor haar jarenlange inzet en weet dat Liesbet de partij een warm hart blijft toedragen. Sarah Verniers is aangeduid als opvolger van Liesbet. Met Sarah kiest Groen bewust voor verjonging.


Sarah is een actieve jonge vrouw van 25 jaar. Ze woont in Aalter-Centrum en is sinds kort gehuwd met Peter-Alexander Kockelbergh. Sarah is geboren en getogen in Aalter. Ze is de dochter van voormalig gemeenteraadslid Walter Verniers en Anneke De Muynck.

Sarah stond in 2012 voor het eerst op een lijst en haalde meteen 372 voorkeurstemmen. Met dit mandaat zet Sarah haar eerste stappen op het politieke forum. Sarah wordt de jongste telg  van de Aalterse gemeenteraad.

Al van kindsbeen af zet Sarah zich graag in voor anderen. Ze bracht haar vrije tijd door als babysitter, als leiding bij het Aalterse Gammetoen, als animator in het jeugd- en vluchtelingenwerk, als vrijwilliger bij de wereldwinkel,...  Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze na haar studies Orthopedagogiek in Gent de lijn van het sociaal engagement doorgetrokken heeft en aan de slag is gegaan in de welzijnssector als opvoeder in de Bijzondere Jeugdzorg. Daarnaast is Sarah in haar vrije tijd actief in het verenigingsleven. Ze zingt bij de Aalterse Muziekvereniging en zet graag haar beste beentje voor tijdens danslessen. 

"Zorg dragen voor elke mens vind ik heel belangrijk. Ik zet me dan ook graag in voor iedereen die hulp kan gebruiken. In de gemeenteraad zal ik me vooral bezighouden sociale thema's en thema's die jongeren en jongvolwassenen aanbelangen zoals betaalbaar wonen, speelruimte voor alle leeftijden en integrale toegankelijkheid. Zo wil ik mijn steentje bijdragen om van Aalter voor iedereen een aangename gemeente te maken."

 

Meer info:
Sarah Verniers - [email protected] - 0478 84 34 21
Mieke Schauvliege - [email protected] - 0479 34 40 17