Nieuwe gezichten voor Groen Aalter

Nieuwe gezichten voor Groen Aalter

 

start_nancy_en_bart.png

Linde van Wonterghem neemt afscheid van de gemeentepolitiek. Ze geeft de fakkel door aan nieuwkomer Bart Dobbelaere. Nancy Lootens vervangt Bart Dobbelaere in het Bijzonder Comité voor de Sociale Raad, waar Bart in zetelde. Bart legde de eed af op de gemeenteraad van 12 september.

In 2018 werd Linde Van Wonterghem uit Knesselare op 21 jarige leeftijd gemeenteraadslid in de fusiegemeente Aalter. Linde woont intussen in Aalter centrum en is toe aan nieuwe uitdagingen. ‘Een kritische stem vanuit de oppositie in de gemeenteraad is heel belangrijk. Maar mijn job wordt drukker en is moeilijk te combineren met mijn werk als gemeenteraadslid. Ik kies ervoor om me achter de schermen voor Groen in te zetten. ‘, zegt Linde.

Groen Aalter dankt Linde voor haar inzet en weet dat Linde de partij een warm hart blijft toedragen.

 

Groen Aalter duidt Bart Dobbelaere aan als opvolger van Linde Van Wonterghem.

Na 30 jaar Bekaert Aalter, werkt Bart in Woonzorgcentrum Curando te Beernem. Bart (59) woont in Maria-Aalter. De inwoners van Maria Aalter kennen Bart als sociaal bewogen. Hij was en is actief in het bloeiende verenigingsleven in Maria-Aalter. Hij is gehuwd met Katrien, heeft twee zonen Jeroen en Wouter en drie kleinkinderen Bas, Saar en Noor.

Bart stond in 2018 voor het eerst op een lijst en haalde meteen 506 voorkeurstemmen. Hij komt nu met dit mandaat in de gemeenteraad. Bart was het afgelopen jaar lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Raad. ‘Ik beoog nog steeds een toekomst  in een groene en leefbare omgeving. Een aangename buurt waar iedereen zich welkom voelt, vind ik zeer belangrijk. En daar ga ik me als gemeenteraadslid voor inzetten,’ belooft Bart.

Nancy Lootens volgt Bart Dobbelaere op in het Bijzonder Comité voor de Sociale Raad. Nancy (52) is van Bellem, ze werkt bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en is mama van Djibril. Nancy is actief bestuurslid van de Gezinsbond. Vanuit haar sociaal engagement is een zitje in de sociale raad dan ook een heel logische stap.

Mensen helpen en zorgen dat iedereen zich kan ontplooien en de kans krijgt om een goed leven uit te bouwen, dat is mijn drijfveer. Samen met Sarah Verniers zal ik erop toezien dat die kansen ook in Aalter geboden worden, ’ aldus Nancy.