Groene pluim voor Lets Aalter

25 Januari 2014

Groene pluim voor Lets Aalter

Groen Aalter reikte op vrijdag 24 januari 2014 de Groene pluim uit aan De voorbije jaren ging de Groene Pluim onder meer naar een ,

Lets Aalter. milieuvriendelijke landbouwervzw de Toevlucht die minderbedeelden in onze gemeente ondersteunt, Cinema Capitole die cultuur dichter bij huis brengt, atletiekclub Halestra en Natuurpunt vzw voor de aankoop van Ganzeveld. Met deze brede waaier aan nominaties willen we ook aantonen dat groen werkt voor iedereen.

Dit jaar kozen we ervoor om Lets Aalter te nomineren. Deze vereniging organiseert een warm netwerk van helpende handen om kleine en grote klusjes bij elkaar op te knappen. Er komt geen geld aan te pas zodat het ook toegankelijk is voor wie het niet breed heeft.

 

Letsen is het ruilen van diensten, klussen en goederen binnen een groep van mensen.  Er komt geen geld aan te pas, zodat het ook toegankelijk wordt voor wie het niet breed heeft.  De inspanningen of goederen worden in Aalter vergoed met Sletsen, die enkel waarde hebben binnen de groep.  Wie lid wordt krijgt een aantal Sletsen cadeau, kan er bij verdienen door iets te doen of te ruilen of die Sletsen gebruiken om iets te laten doen. Jos gaat het gras afrijden bij Mieke, en Mieke doet boodschappen voor Louis die minder goed te been is,  Jos krijgt van Louis dan weer scharreleieren, zoiets.

De vereniging is sinds april 2011 voluit actief in Aalter, en groeide in amper 4 jaar tijd uit tot een vereniging van zo'n 75 leden. Er was een boekenruil, een kledingruil, men komt maandelijks samen voor een Letsbabbel om zo mekaar beter te leren kennen. Er is ook met een gezamenlijke moestuin gestart, die ondermeer de pompoenen leverde voor de soepactie van 11.11.11 in Aalter. 

Lid worden van LETS kan bij Marijke Corvelyn, tel  0496/100458, bij wie je ook alle andere info over LETS kunt krijgen. LETS Aalter is ook op facebook te vinden.

Groen Aalter wenst Lets Aalter veel succes en hoopt dat nog veel mensen de weg vinden naar dit schitterend initiatief. We geven Lets een aandenken ontworpen door Kathleen Adam. Om jullie moestuintje te steunen, schenken we biologische zaden die ongetwijfeld goed van pas komen.

 

Liesbet Denys, Marleen Defruyt, Seppe Santens, Piet Smessaert, Patrick Bleyenberg, Gerda Rijsselaere en Mieke Schauvliege